23 Sep No Comments cabof Comunicate de presa

Consultații gratuite la Fundația pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecțiuni Cardiovasculare “Prof. Dr. Ioan Pop de Popa”

Acad. Prof. Dr. Ioan Pop de Popa:

“Fiecare om care ajunge la vârsta de 70 de ani este în mod automat miliardar. Nu în bani, ci în bătăi ale inimii!”

În perioada 23-28 septembrie 2013, pacienții cu boli de inimă pot beneficia de consultați gratuite și analize la preț redus la Fundația pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecțiuni Cardiovasculare “Prof. Dr. Ioan Pop de Popa” (FOBAC) din București.

“Marcăm Ziua Mondială a Inimii prin ceea ce știm noi să facem mai bine, de peste două decenii: consultații și analize pentru pacienții cu boli care suferă de boli de inimă”, spune Acad. Prof. Dr. Ioan Pop de Popa, fondatorul FOBAC și al școlii românești de chirurgie cardiovasculară.

Fundația pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecțiuni Cardiovasculare “Prof. Dr. Ioan Pop de Popa” a luat ființă în anul 1991, din dorința de a-i asista pe bolnavii operați pe cord după externarea din spital. În acea perioadă, din cauza lipsei personalului calificat în acordarea asistenței pentru acești bolnavi, la nivel național, mulți pacienți aveau complicații și chiar decedau.

“Avem pacienți pe care îi urmărim de peste 30 de ani. Pentru noi, sunt adevărați membri ai familiei. Le cunoaștem nu doar suferințele, ci și poveștile de viață, bucuriile și motivele de tristețe. E important, pentru că medicina se practică nu doar cu mintea, ci și cu sufletul”, completează domnul academician Ioan Pop de Popa, care afirmă că “fiecare om care ajunge la vârsta de 70 de ani este în mod automat miliardar. Nu în bani, ci în bătăi ale inimii!”.

Începând cu data de 23 septembrie, medicii de la FOBAC oferă gratuit măsurarea tensiunii arteriale, ședințe de consiliere asupra stilului de viață și de consiliere psihologică. De asemenea, pentru fiecare EKG pe care îl fac în această perioadă la FOBAC, pacienții pot beneficia de o consultație gratuită la medicul cardiolog FOBAC.

Programările se pot face la numărul de telefon 021.311.00.02. Fundația pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecțiuni Cardiovasculare “Prof. Dr. Ioan Pop de Popa” asigură, din donațiile primite de la partenerii din țară și din străinătate, inclusiv tratamentul gratuit pentru membrii săi, iar de-a lungul timpului a donat medicamente și
dispozitive medicale spitalelor din București.

Despre Acad. Prof. Dr. Ioan Pop de Popa Născut pe 6 octombrie 1927, Ioan Pop de Popa este profesor doctor docent, medic cardiolog, specialist în chirurgie cardio-vasculară. A efectuat prima operație pe cord deschis din România, acum 40 de ani, pe 5 aprilie 1973, la Târgu Mureș. Este autorul a numeroase invenții care au salvat viața a mii de pacienți cu boli cardiovasculare: realizarea primei inimi și a primului plămân artificial din România (1953), realizarea și implantarea primei valve biologice de porc mistreț, tip “MIVA Pop de Popa”și realizarea și implantarea primelor artere artificiale tip “Pop de Popa – Dodu” (1983), realizarea protezei valvulare cardiace metalice “Pop de Popa – Stănescu” (1986). Profesorul Ioan Pop de Popa este membru titular al Academiei de Științe Medicale din România, veteran de război
și general de brigadă în retragere al Armatei Române.

Contact pentru mass-media: dr. Marius Geantă, tel. 0745.020.878, email: marius.geanta@kolmedia.ro