Încheie un contract de sponsorizare cu Fundaţia “Dr. Pop de Popa” pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecțiuni Cardiovasculare din România şi astfel direcţionezi 20% (sau o parte din sumă) din impozitul pe profit datorat Statului către programul “Ai grijă de inima unui Senior”.

Codul Fiscal prevede direcţionarea a până la 20% din impozitul pe profit pe care o companie îl datorează Statului.

Din punctul de vedere al impozitului pe profit, cheltuielile de sponsorizare sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit. În situatia în care entităţile efectuează sponsorizări potrivit Legii privind sponsorizarea nr. 32/1994, în baza unui contract de sponsorizare, atunci acestea se deduc din impozitul pe profit datorat.

Sponsorizarea este total deductibilă din impozitul pe profit dacă se incadrează în limitele impuse de codul fiscal (să nu fie mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri, şi de 20% din impozitul pe profit datorat).

Extras cod fiscal, Titlul 2, Cap. II, articolul 21, alineatul (4), litera p):
“Contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările si completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă totalul acestor cheltuieli îndeplineste cumulativ următoarele condiţii:
1. este în limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depăseşte mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.”

Descrierea proiectului
“Ai grijă de inima unui Senior”

Considerată ca fiind o vârstă fragilă, de involuție, etapa bătrâneții pune mai multe probleme clinice decât celelalte vârste. Fundația pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecțiuni Cardiovasculare din România își propune sprijinirea din punct de vedere medical și psihologic a persoanelor în vârstă și cu pensii reduse, care suferă de boli cardiovasculare și care au un acces dificil la asistența de specialitate.

În cadrul programului, persoanele cu pensii mici și care au boli cardiovasculare vor beneficia de consultații de specialitate, investigații specifice (EKG, echo-cardiografie, monitorizare holter EKG și TA, analize de laborator) și medicamente la Centrul Medical din cadrul Fundației, la prețuri reduse (sau chiar gratuit).

Declinul în batrânețe este condiționat de o serie de factori ce țin atât de natura subiectivă și de structura anatomo-fiziologică a individului, cât și de condițiile de mediu, de rezistența organică și mai cu seamă a sistemului nervos central.

Ideea de inutilitate sau cea de neluare în seamă de către cei din jur imprimă un caracter tragic de tristețe și sentimentul de frustrare. Atunci când văzul și memoria se degradează, când scade sensibilitatea auditivă, precum și tumultul ideilor, manifestându-se un vid intelectual, urmate de momente de conștientizare a declinului pe care îl reprezintă aceste momente, are loc o exacerbare a emoționalității, a nervozității, a stărilor de irascibilitate, a fenomenelor de dominare și refulare.

În aceste condiții se manifestă reticente verbale, timiditate, autism, ei devenind persoane pesimiste, inhibate, nefericite și nelinistite, manifestând negativism față de conversații și având dificultăți în activitatea de concentrare. Stările depresive determină un dezechilibru în plan intern si perturbă relațiile individului cu cei din jurul său și se creează fenomene de dezadaptare. Depresia este însotita de o stare de teamă față de ideea mortii și regretul pentru perioadele fericite din viața individuală, stări care se accentuează mai ales după pierderea partenerului sau a cunoștintelor de vârsta apropiată.

Deoarece viața social-culturală a persoanelor în vârsta este mai puțin aptă de activitați numeroase și variate, iar expectanța obiectivă și subiectivă a morții este din ce în ce mai mare, Fundația FOBAC le vine în ajutor cu un program special din cadrul proiectului “Ai grijă de inima unui Senior”, dedicat exclusiv lor.

De aceea, programul va cuprinde intâlniri bi-lunare cu pacieții vârstnici și susținătorii acestora, în cadrul cărora vor avea loc urmatoarele:
– susținerea unor prezentări informativ-educative cu tematică medicală, psihologică, socială, spirituală etc, având ca scop informarea continuă a pacienților și creșterea aderenței la tratament;
– discuții libere cu medici de diverse specialități;
– consiliere și susținere psihologică;
– activități de relaxare (art-terapie, meloterapie, hilaroterapie), activități/exerciții pentru stimularea proceselor cognitive, a creativității și a memoriei.

 Pentru detalii, ne puteți contacta oricând la contact@fobac.ro sau telefon: 021 – 311.00.02.

Contract sponsorizare