» Dr. Constantin Maria Carmen

Dr. Constantin Maria Carmen

Dr. Constantin Maria Carmen

Medic primar nefrolog.

Competenta in ultrasonografie generala si ecografie vasculara.

Absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Bucuresti, am ales specialitatea Nefrologie deoarece am considerat ca bolile renale au impact general asupra organismului si sunt inca putin cunoscute in populatia generala. In ultimii ani a crescut mult incidenta bolilor renale cronice, afectiunile cronice ale rinichilor fiind periculoase, deoarece exista riscul sa nu se manifeste pana in momentul in care rinichiul este afectat iremediabil.

Activitatea mea din ultimii 10 ani a presupus urmarirea, tratarea, diagnosticarea si investigarea pacientilor cu afectiuni renale si a pacientilor diabetici, atat in regim spitalicesc, cat si in regim ambulatoriu. Si pentru ca intotdeauna mi-a placut abordarea interdisciplinara a pacientului, am urmat cateva supraspecializari – Competenta in ultrasonografie generala si echografie vasculara.

In felul acesta am ajuns sa lucrez in echipa D-lui Academician Prof. Ioan Pop de Popa, fondatorul chirurgiei cardiovasculare din Romania, si a Fundatiei pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afectiuni Cardiovasculare. Am regasit aici una dintre valorile fundamentale ale medicinei: grija fata de pacient, insotita de personalizarea conduitei terapeutice, prin munca in echipa.

Stagiile de pregatire in nefrologie le-am efectuat la Spitalul Clinic de Nefrologie “Dr. Carol Davila” din Bucuresti si in Franta – Spitalul Universitar din Nantes si Spitalul Universitar din Nancy.

In prezent sunt Membru al Societatii Romane de Nefrologie si al European Renal Association-European Dialysis and Transplant Association (ERA-EDTA).